رانت ۸ هزار میلیارد تومانی توزیع قیر رایگان موجب شده است تا فشار به وزارت نفت بالارود اما تاکنون این وزارت خانه در مقابل توزیع این رانت مقاومت کرده است.
در حالی که برخی مدعی هستند روسها بازار قیر ایران در هند را تصاحب کردهاند، باید گفت کاهش عرضه 650 هزار تنی ماده اولیه قیر توسط پالایشگاهها در بورس کالا، موجب کاهش تولید و در نتیجه کاهش صادرات قیر ایران شده است و این موضوع ارتباطی به صادرات نفت روسیه به هند ندارد.
دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: احتمال اینکه در فصل تابستان با کمبود مواجه و مجبور شویم بنزین پالایشگاهی را با شناسایی نقاط آسیب دوباره فعال کنیم و یا شروع به واردات فرآوردههای نفتی بکنیم، وجود دارد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: سهمیه قیر تهاتری دستگاههای اجرایی در سال ۱۴۰۱، به صورت دو ماهه اعلام میشود تا عملکرد آنها در اجرای قانون، مورد پایش قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: دانش قیرسازی در کشور صددرصد بومیسازی شده و جایگاه این صنعت از سطح ملی به سطح بینالمللی ارتقا یافته است.
معاون ساخت و توسعه راههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل گفت: سهمیه سالانه قیر تهاتری این شرکت در سال گذشته ۱۷۰ هزار تن بود که امکان جذب ۴۰۰ هزار تن قیر در سال وجود دارد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: وزیر نفت در مورد بحث قانون تامین قیر رایگان اعلام کرد، ۴.۵ هزار میلیارد تومان از منابع اختصاصی مصوب سال ۱۴۰۰ هنوز باقی مانده که حواله آن را صادر کردهایم.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: با توجه به رد دوفوریت لایحه اصلاح تامین منابع مالی مواد اولیه قیر، هیئت رئیسه مجلس این لایحه را برای بررسی به صورت عادی به کمیسیون برنامه ارسال کرده است.
مدیر گروه فرآیند سازمان جهاد دانشگاهی تهران از رشد ۶۵ درصدی میزان تولید و فروش مواد شیمیایی این گروه در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ماقبل آن (سال ۹۹) خبر داد.
مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد با اشاره به معضل ورود مواد اولیه بیکیفیت به کشور از عراق گفت: یکی از مشکلات فعلی ما تولیدکنندگان، بهای تمام شده بالا برای تولید قیر با کیفیت است.
انجمن قیر ایران به اظهارات دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی پالایش صنعت نفت تحت عنوان "فروش حوالههای قیر رایگان در بازار دبی!/ ۱۱ دلیل برای توقف عرضه قیر رایگان" واکنش نشان داد.
کارشناس انرژی رانت و قاچاق را دلیل اصلی اصرار برخی از نمایندگان مجلس به تهاتر قیر در پروژه های عمرانی دانست و گفت: پروژه عمرانی بودجه مشخصی دارد و قیر مورد نیازش را هم باید از آنجا تامین کند.